Overslaan en naar de inhoud gaan
decorez votre table avec merci
Terug

Decoratietip: een leuke bestekpochette

 Een bord dat je doet glimlachen

Om de juiste lentesfeer te creëren op je feesttafel kan je verscheidene zaken doen, gaande van het leggen van leuke servetten tot het gebruik maken van de juiste kleuren & accessoires.

Op een originele manier gebruik maken van de borden vormt hier ook een optie. Deze nemen al een groot aandeel van de tafel in. Als je deze op een leuke manier kan invullen wordt het al meteen een plezier voor je gasten om zich aan de tafel te zetten.

Zo kan je de borden versieren met een leuke bestekpochette in combinatie met de hartjes van merci. Ze zien er meteen veel leuker uit en tegelijkertijd zeg je zonder al te veel woorden, merci om hier te zijn, ik apprecieer dat je er bent. Dit innig & oprecht gebaar zal meteen een glimlach op het gezicht van je gasten toveren. 

 

bestekpochette

Volg hieronder het stappenplan 

Stap 1: maak je keuze uit één van deze drie sjablonen.

sjablonen

Je kan er ook voor opteren om zelf op zoek te gaan naar een leuke vorm of silhouet.

Stap 2: download hier de bloem, het hart of het konijn en print deze af. Hierbij is het belangrijk dat je het sjabloon print of kleeft op een iets dikker papier zodat het stevig genoeg is om het bestek door te steken zonder dat het papier scheurt. Het sjabloon kan je downloaden door op de foto te klikken.

Stap 3: knip de vorm uit & maak een inkeping in het papier. In het sjabloon zie je vier lijntjes staan. De inkeping kan je het beste maken door met een breekmes of een scherp mes te snijden over het lijntje. Wanneer de beide lijntjes gesneden zijn, kan je deze als het ware “openen” door erop te drukken langs de achterkant. Op deze manier kan je het bestek erdoor steken.  

Stap 4: leg de pochette samen met het bestek op het bord en werk deze af met de hartjes van merci voor een oprechte toets. Je gasten zullen zich meteen geapprecieerd voelen en waarschijnlijk zal het hartje al opgegeten zijn vooraleer het voorgerecht geserveerd wordt.

Succes!

 

bedanken betekent merci