Overslaan en naar de inhoud gaan
decorez avec merci
Terug

Decoratietip: tafelversiering

Tafelversiering met een knipoog

Om de juiste lentesfeer te creëren op je feesttafel kan je verscheidene zaken doen, gaande van het leggen van leuke servetten tot het gebruik maken van de juiste kleuren & accessoires.

Leuke accessoires kunnen hier dan bijvoorbeeld leuke kaarsenhouders of leuke glazen potten  zijn waar je een kaars in kan zetten. Deze accessoires kan je op een leuke manier afwerken met de paaseitjes & hartjes van merci om een glimlach te toveren op de gezichten van je gasten.

Enkele tips voor het creëren van leuke accessoires

Kaars

 

Tip 1: een leuke aanvulling aan de feesttafel zijn uiteraard kaarsen en leuke kaarsenhouders. Deze brengen net dat extra tikkeltje sfeer met zich mee. Hierin kan je heel creatief te werk gaan. Zo kan je zelf een glazen bokaal uitkiezen en deze omvormen tot een leuke kaarsenhouder.

  • Stap 1: kies een leuke glazen bokaal uit die je in je kast hebt staan of een kaarsenhouder die je al reeds gekocht hebt.
  • Stap 2: Vul vervolgens de bokaal met gekleurd zand en/ of gekleurde steentjes. Deze kan je heel gemakkelijk terugvinden bij AVA of verscheidene bloemenwinkels.
  • Stap 3: Plaats de kaars in de bokaal en het zand en vul vervolgens de open ruimte met de eitjes/en of hartjes van merci. Op deze manier kan je een leuk en kleurrijk effect creëren rond de kaars en op de tafel.

Let wel op: de chocolade is smeltbaar bij warme kaarstemperaturen.

roos

Tip 2: bloemen geven een hele leuke en frisse toets aan de feesttafel. Een originele manier om de bloemen te presenteren kan als volgt:

  • Stap 1: Verzamel het nodige materiaal om er een leuk “bloemeneilandje” van te maken zoals op de foto. Eerst en vooral heb je een leuke boomstronk nodig. Deze kan je terugvinden bij verscheidene bloemenwinkels of decoratiezaken. Zoek vervolgens een leuk theelichthoudertje en een mini vaasje voor de bloem. Hierin kan je zo ver en creatief gaan als je zelf wil. Gaande van een leeg flesje dat mag dienen als vaas tot een werkelijke vaas met een leuke vorm.
  • Stap 2: Ga naar de bloemenwinkel of pluk gewoonweg een mooie bloem uit je tuin. Plaats deze in het vaasje voor een frisse look.
  • Stap 3: Plaats alle elementen (vaasje met bloem, boomstronkje & theelichtje) bij elkaar en werk af met de hartjes van merci voor een hartverwarmende uitstraling.

Succes!

bedanken betekent merci